Goede hoofdkussens: een verschil van dag en nacht!

Wist je dat goede hoofdkussens een dag en nacht verschil kunnen maken tussen een slechte nachtrust en heerlijk slapen? Elke dag lekker uitgerust en vol energie opstaan? Dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Er kunnen uiteraard allerlei oorzaken ten grondslag liggen aan slecht slapen. Maar één ding is zeker; een goed hoofdkussen is onmisbaar voor een goede nachtrust en het voorkomen van allerlei kwalen als nekpijn en hoofdpijn. We zetten hier een aantal belangrijke aandachtspunten in de kijker voor als je gaat shoppen naar hoofdkussens! 

Nekklachten en hoofdpijn door slechte hoofdkussens

Hoofdkussens hebben een belangrijk doel, namelijk comfortabel je hoofd laten rusten als je gaat slapen. Echter, blijkt dat hoofdkussens juist voor een averechts effect kunnen zorgen. Een verkeerd hoofdkussen kan juist hoofdpijn in de hand werken. Deze hoofdpijn ontstaat doordat het kussen je nek niet goed ondersteunt, waardoor er op een verkeerde manier spanning op de spieren van nek en schouders komt te staan. De pijn in deze spieren straalt uit tot in je hoofd. Doordat je vanwege deze verkeerde houding niet goed uitrust, kun je daardoor ook nog eens hoofdpijn krijgen, vanwege de vermoeidheid die je ervaart. 

Aan welke criteria moeten hoofdkussens voldoen?

Wat voor de een goed kussen is om lekker op te slapen, hoeft niet per se ook het perfecte kussen voor de ander te zijn. Wat een goed hoofdkussen is, kan per persoon enigszins verschillen. Toch kunnen we een aantal basiscriteria definiëren, waaraan goede hoofdkussens zouden moeten voldoen. Zo is het belangrijk dat de vulling vormvast is. Alleen dan kan het kussen de juiste ondersteuning bieden. Ook moet het kussen enigszins elastisch zijn, zodat het mee kan geven met de ideale houding. Een ander criteria is dat het niet temperatuur- of drukgevoelig is. Tot slot moet het kussen goed ventileren, zodat het nooit broeierig wordt. 

Hoe zit het met de individuele wensen?

Naast bovenstaande criteria, waar eigenlijk alle hoofdkussens aan zouden moeten voldoen, zijn er uiteraard ook enkele criteria die per persoon kunnen verschillen. Zo zal iemand die houdt van op zijn buik slapen, niet van een dik kussen houden. Daardoor zou er te veel spanning op de nek komen te staan en ook het goed ademhalen kan hierdoor lastig worden. Deze mensen kunnen beter voor een wat dunner hoofdkussen kiezen. Houd je vooral van op je zij slapen? Dan zorg je voor een kussen met een dikte die overeenkomt met de hoogte van je schouder als je op je zij ligt. Een rugslaper kan weer de voorkeur hebben voor een wat hoger en dikker kussen. 

Het perfecte hoofdkussen, bestaat dat?

We hebben goed nieuws, want een perfect hoofdkussen bestaat! Wist je dat er hoofdkussens zijn, die zo ontwikkeld zijn dat ze voor iedereen perfect zijn. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Probeer maar eens een Magic Pillow uit, dan mag je het zelf ervaren. Dit zijn namelijk hoofdkussens met een geweldige schuimvulling, die je naar eigen wens kunt bijvullen of juist kunt verminderen. Het schuim zorgt op die manier voor de perfecte ondersteuning in elke slaaphouding! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *